Waarom investeren in vastgoed

Denk je er aan om te investeren? Dan is beleggen in vastgoed kiezen voor zekerheid! Een slimme investering die zorgt voor een langdurig rendement. de laatste 50jaar steeg de waarde van vastgoed in België met gemiddeld 5,3% per jaar.

Enkele voordelen van een investeringsvastgoed:

  • Je ontvangt consistent een maandelijkse huuropbrengst
  • Je geniet van een hefboom op uw rendement. Je optimaliseert het rendement op uw geïnvesteerde middelen en totaalinvestering.
  • Daarnaast heb je ook een fiscaal voordeel: Huurinkomsten zijn maar beperkt belast waardoor je dit aanvullend inkomen kan gebruiken voor de afbetaling van je hypothecaire lening
  • Verkoop je na 5jaar? Dan is de meerwaarde van je investeringsvastgoed onbelast
  • Ben je zelfstandige? Dan kunnen je beroepsinkomsten maximaal bijdragen tot het verwerven van je privévermogen.

Optimaal investeren in vastgoed: enkele tips

Locatie: Kies locaties die kapitaalkrachtige huurders aantrekt, zoals grootsteden, de kust of de ardennen.

Kwaliteit: Studio’s, appartementen of studentenkamers zijn heel populair en verzekeren een hoog rendement. Kies voor kwalitatief vastgoed, denk daarvoor zeker aan de energiezuinigheid van je gebouw.

Kies voor Leuven! Leuven is een stad in groei met internationale instellingen (Imec, KULeuven,…), de zogezegde ‘spin-offs’, ook hier zit je dus goed voor potentiële huurders. Leuven heeft een centrale ligging, nabij verschillende grote steden (Brussel, Mechelen, Hasselt,…) en de levenskwaliteit waar Leuven voor bekend staat, maken dat Leuven dé ideale plek is om te investeren.

Waarom kiezen om te investeren in vastgoed bij Immo Patrimo?

Immo Patrimo focust op duurzaamheid, energiezuinigheid en kwaliteit. Immo Patrimo ontwikkelt alleen op toplocaties, waardoor je het genot van de bruisende stad kan beleven én kapitaalkrachtige huurders aantrekt voor je investering. Het team met jarenlange ervaring staat steeds voor je klaar om je bij te staan in de juiste keuze maken voor een topinvestering.

Hoeveel BTW of registratierechten moet ik betalen op een investeringseigendom?

Je betaalt enkel btw op nieuwbouw. Dat is ofwel 6% (onder voorwaarden) ofwel 21%, afhankelijk van het project.

In het geval van een renovatieproject, betaal je alleen de registratierechten. Indien je koopt voor eigen woning, dan betaal je 3%. Koop je het pand als investering, dan betaal je 12% registratierechten.

Welke meerwaarde mag ik verwachten bij aankoop van een investeringsvastgoed?

Een vaste waarde kunnen we hier helaas niet op plakken, aangezien we niet weten wat de waarde van vastgoed binnen ongeveer 10jaar zal zijn. Wel kunnen we zeggen dat investeren in vastgoed in Leuven weinig risico met zich meebrengt. Leuven is een stad in groei met steeds meer internationals, én de vraag naar kwalitatieve units stijgt alleen maar. De kans dat de waarde van je investering daalt, is dan ook zeer klein want de aankoop-en verhuurprijzen gaan alleen maar de hoogte in.